4.6.07

Ανακοίνωση της ΠΚΣ Ιταλίας για Μπους

Στης 9 Ιούνη θα έρθει στην Ιταλία ο αρχιδολοφόνος των λαών, Τζόρτζ Μπούς, για τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ στην χώρα, για μεγαλύτερη συμμετοχή της Ιταλίας στο ΝΑΤΟ και στους επερχόμενους πολέμους του. Τα μονοπώλια και οι πολυεθνικές των ΗΠΑ θα ζητήσουν για άλλη μια φορά από την κυβέρνηση της Ιταλίας εγγυήσεις ότι θα αποτελεί πιστό τους σύμμαχο.
Η μόνη απάντηση του Ιταλικού λαού θα είναι ένα παλλαικό ΟΧΙ στους ιμπεριαλιστές. Θα απαιτήσουν να επιστρέψουν οι φαντάροι από το Αφγανιστάν, τον Λίβανο, το Ιράκ, να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου.
Με τον ιμπεριαλισμό δεν μπορεί να συνδιαλέγεται ο λαός και το λαικό κίνημα. Αυτοί που τους υποδέχονται έχουν τις ίδιες ευθύνες με τους αμερικάνους. Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, πρώην πρόεδρος της ΕΕ, είναι πιστός σύμμαχος στις σφαγές της Γιουγκοσλαβίας, του Ιράκ, του Αφγανιστάν. Η επίσκεψη του Μπους μόνο νέα δεινά θα φέρει στην Ιταλία και τους λαούς του κόσμου.
Θα δεθεί ακόμα πιο σφιχτά η Ιταλία στα δεσμά του ιμπεριαλισμού και του πολέμου. Η ανεξαρτησία της χώρας όλο και θα μειώνεται προς όφελος των συμφερόντων των αμερικάνων ιμπεριαλιστών.
Η Πανσπουδαστική ΚΣ Ιταλίας καλεί όλους τους Έλληνες φοιτητές της Ιταλίας να πάρουν μέρος στην συγκέντρωση στη Ρώμη στης 9 Ιούνη στην Piazza della Reppublica και να δείξουν την αντίθεση τους στην επίσκεψη του Μπους στη χώρα. Στη βάση της παράδοσης του ελληνικού λαού πρέπει να φωνάξουμε με όλη μας την φωνή:
· Όχι στους πολέμους της ιμπεριαλιστικής Νέας Τάξης
· Καμιά εμπλοκής της Ελλάδας, της Ιταλίας και όποιας άλλης χώρας σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους.
· Να κλείσουν οι βάσεις του ΝΑΤΟ στην Ιταλία, την Ελλάδα και τα Βαλκάνια.
· Να γυρίσουν πίσω Έλληνες και Ιταλοί φαντάροι από το Αφγανιστάν και το Ιρακ.
· Έξω το ΝΑΤΟ από την Ιταλία, την Ελλάδα και τα Βαλκάνια.
· Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών.


«Ο πόλεμος που έρχεται δεν είναι ο πρώτος. Πρίν από αυτόν γίνανε κι άλλοι πόλεμοι. Όταν τελείωσε ο τελευταίος υπήρχαν νικητές και νικημένοι. Στους νικημένους, ο φτωχός λαός πέθαινε από την πείνα. Στους νικητές ο φτωχός λαός πέθαινε το ίδιο.»
Μπέρτολτ Μπρέχτ – Γερμανικό εγχειρίδιο Πολέμου