23.10.07

Ανακοίνωση για την κοινοτική οδηγία 36/05

Γνωρίζεις την κοινοτική οδηγία 36/05;

Θέλεις το πτυχίο μας να εξισώνεται με κέντρα ελευθέρων σπουδών και κολλέγια;

Η ΕΕ με την αντιεκπαιδευτική οδηγία της που η κυβέρνηση θέλει να υλοποιήσει:

  • αναγνώριζει την λειτουργία και τους τίτλους των ΚΕΣ και των ιδιωτικών ψευτοκολεγίων στέλνοντας με αυτόν τον τρόπο «πελατεία» στα «κοράκια» και τους «εμπόρους» της γνώσης οι οποίοι υπόσχονται σε χιλιάδες νέους ένα…τίποτα!

  • τα πτυχία των πανεπιστημίων (μαζί και τα δικά μας), των ΤΕΙ θα εξισωθούν προς τα κάτω, μαζί και τα δικαιώματα όλων των αποφοίτων.


Η αναγνώριση των ΚΕΣ (κοινοτική οδηγία), οι νόμοι που έχουν ψηφιστεί (ΔΟΑΤΑΠ, πιστωτικές μονάδες, συμπλήρωμα διπλώματος), οδηγούν σε μία εκπαίδευση σούπα, «μεταλυκειακή» όπως τη χαρακτηρίζουν και όχι Ανώτατη. Εξισώνονται τα πάντα προς τα κάτω (ΑΕΙ, ΚΕΣ, ψευτοκολέγια, ΙΕΚ) και…όποιος αντέξει! Μέσα σε αυτό το πλέγμα δεν θα υπάρχει κανένα επαγγελματικό δικαίωμα και για κανέναν, καμία εξασφάλιση και για κανέναν, μόνο ανασφάλεια, περιπλάνηση και αιώνια εκμετάλλευση! Η αγορά με κριτήριο την κερδοφορία των επιχειρήσεων θα κρίνει ποιος, για πόσο, με τι μισθούς και δικαιώματα θα δουλεύουμε. Και φυσικά η αγορά θέλει να κοστίζουμε όσο γίνεται λιγότερο, να παίρνουμε μισθούς πείνας, να δουλεύουμε ανασφάλιστοι ή μισοασφαλισμένοι, με ωράρια λάστιχο κλπ.


Ο αγώνας μας δε στρέφεται ενάντια στα δικαιώματα στη μόρφωση και τη δουλειά των νέων που σπουδάζουν στα ΚΕΣ. Δεν πηγάζει από αυταπάτες και συντεχνιακή αντίληψη. Είναι και οι σπουδαστές των ΚΕΣ-ΙΕΚ που θίγονται! Έτσι κι αλλιώς όσο εφαρμόζεται αυτή η πολιτική χιλιάδες νέοι άνθρωποι βλέπουν τα δικαιώματά τους να πετιούνται στο περιθώριο. Αν νοιαζόταν η κυβέρνηση και η Ε.Ε για τα δικαιώματα αυτών των νέων θα συγκροτούσε μεταλυκειακό σύστημα δημόσιας και δωρεάν τεχνικής & επαγγελματικής εκπαίδευσης.

Σπουδάζουμε μα δεν θα πάρουμε μόρφωση, δεν θα βρούμε δουλειά στην βάση του πτυχίου, θα μας απειλεί η ανεργία.

Απάντηση; Αγώνας

  • Δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλους στα πλαίσια των αναγκών μας. Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση.
  • Σταθερή δουλειά για όλους. Εργασία στην βάση του επιστημονικού αντικειμένου σπουδών.
  • Μόνη προυπόθεση για δουλειά το πτυχίο. Αξιοπρεπείς μισθούς. Όχι στις ελαστικές σχέσεις εργασίας.
  • Όχι στην ιδιωτικοοικονομική λειτουργία των Πανεπιστήμιων.
  • Να μην αναθεωρηθεί το α.16. Να μην εφαρμοστεί και να καταργηθεί ο νόμος – πλαίσιο.
  • Όχι στην αναγνώριση των κολλεγίων. Μη εφαρμογή της οδηγίας 36/05

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να εναντιωθούν στην οδηγία!

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ